Tutak Ziraat Odası

ZOBİS
Tutak Ziraat Odası > Haberler > TUTAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ,

TUTAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ,

27. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
BAŞKAN YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ..

Tutak Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Tutak'ta gerçekleştirilen seçimle yeniden başkanlığa seçilen Muhyettin Yıldırım , tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarının arttığına değinerek, her alanda ithalata karşı olduklarını kaydetti.
Tutak'ta Ziraat Odası Başkanlığı 27. Olağan Genel Kurul seçimi gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Muhyettin Yıldırımın tek liste halinde girdiği seçimde çiftçiler oy kullanarak Başkan YILDIRIM ’ı yeniden başkanlığa seçti. Başkanlıkta güven tazeleyen Muhyettin YILDIRIM , 3. kez başkanlığa seçilirken, önümüzdeki dönemde çok daha güzel çalışmalara, projelere imza atacaklarını söyledi.

Öğretmen Evinde gerçekleştirilen toplantıya yüzlerce çiftçi katıldı. Divanın üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , yapılan çalışmalar ve projelerden bahsetti. Ziraat Odası olarak üreticilere her alanda destek olduklarının altını çizen Başkan YILDIRIM , “Tutak’da Ziraat Odasının 5.000 bin üyesi 85 tane seçim bölgesi, muhtarlıklarımız var. 5 mahalle, 80 köyümüz, var. 3. dönemde rakipsiz çıkmak gerçekten onur verici. Demek ki biz bu şehre layık olmuşuz. Bu şehirde bize gerekli teveccühü göstermiş, Ben huzurunuzda tüm Tutak halkına ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Tutak'ın tarım ve hayvancılıkta son derece verimli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan YILDIRIM , “Tarım Şehri Tutak' ta En büyük sıkıntımız son günlerde girdi fiyatlarının artması. Girdilerimiz ciddi şekilde yüksek. Girdilerin düşürülebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Girdilerin yüksek olması sebebiyle, gübre fiyatlarının yüksek olması nedeniyle 2019 yılında Çiftçi olarak üreticinin tarlada kalabilmesi için taban fiyatlarının ciddi şekilde artırılması lazım. Tarım ve hayvancılık sektöründe en büyük karşı olduğumuz şey her şeyin ithalatına karşıyız. Dışarıda ithal ettikçe biz Türkiye’deki çiftçilerimizi bitiririz” dedi.

Yine her zamanki gibi hasat zamanlarında çiftçilerimizin yanında olacağız dedi kendilerinin dertlerini dinleyeceğiz, ve üst makamlara ileteceğiz dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde oy kullanan Delegelerin tümümün oyunu alarak  Başkan Muhyettin YILDIRIM ’ı yeniden başkanlığa seçildi.