Tutak Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Tutak Ziraat Odası > Haberler > Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ' ye Çiftçi ve Üreticilerin sorun ve isteklerini dile getirdi.

Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ' ye Çiftçi ve Üreticilerin sorun ve isteklerini dile getirdi.

Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ' ye Çiftçi ve Üreticilerin sorun ve isteklerini dile getirdi.
         Ağrı Milletvekili Sayın Ekrem ÇELEBİ , Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , Ağrı  ve İlçe Oda Başkanları ve birlikteki Heyet ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ' yi Makamında ziyaret ederek Ağrı ilimizin ve İlçelerimizin Tarımsal sorunlarını , çiftçilerimizin sorun ve sıkıntılarını görüşerek sorunların yol açtığı sıkıntıları gidermek adına önerilerini ve görüşlerini dile getirdiler.

Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyettin YILDIRIM , Başta İlçemiz Aş. Karahalit Köyünde yapılacak olan Arazi Sulama Barajının İnşaatının Hızlandırılmasını talep ederek çiftçilerimizin sulama alanında sıkıntılarının en aza indireceğini dile getirerek şöyle devam etti ; 

    Çiftçilerimizin son yıllarda yaşadığı Doğal afet olayları ve bir yandan artan girdi masraflarının yükü artmaya başlamış böylece Tarladan istediği verimi alamadığı gibi artan masraflar karşısında da borçlanmak zorunda kalmışlardır. Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek adına Başta Ziraat Bankası olmak üzere Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan Kredi borçlarının ertelenmesini istiyoruz.

     Bununla beraber İlimiz ve ilçelerimiz adına en önemli sıkıntıların başında Üretim ve Verimlilikte geri kaldığımızı dile getiren YILDIRIM sözlerine şöyle devam etti.  Tarım ve Hyavancılık konusunda verimlilik yeterl değildir bunun önlemi ancak Elektrik , Sulama , İlaç , Mazot , Yem , Yem , Tohum ve gübre maliyetlerinin düşürülmesi ile  ancak mümkün olur dedi.

YILDIRIM konuşmasında , saman ve yem fiyatlarının yüksek olmasında dolayı Hayvan alım satımları geçen yıllara oranla durma noktasına gelmiştir. fiyatların düşmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ederek üretici ve besicilere destek verilmesini dile getirdi.

YILDIRIM , ÇKS  Üretim alanına göre Kredili veya Hibe yoluyla  sertifikalı tohum verilmesini söyleyerek zararlı yabancı otların çıkmasını büyük derecede önleyeceğini tarladan alınabilecek verimin ve kalitenin daha da artacağını söyleyerek , Çiftçilerimize KKYDP kapsamında verilen Makine ekipman desteğinin devam etmesini dile getirdi.

Sayın Bakan Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ,  Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan kredilerin 1 yıl süreyle ertelenmesini ve Çiftçilerimize Kredili veya Hibe yoluyla tohum verileceğinin sözünü aldık. Sayın Bakanımız PAKDEMİRLİ' ye Teşekkür eder Saygılarımızı sunarız.