Tutak Ziraat Odası > Haberler > MODERN AHIR VE AĞIL YAPIM BAŞVURULARI SON GÜN 31 OCAK 2018

MODERN AHIR VE AĞIL YAPIM BAŞVURULARI SON GÜN 31 OCAK 2018

İlçemizde Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz ;Modern ahır veya ağıl yaptırmak için %50 hibe desteğinden faydalanmak isteyen yetiştiriciler 1 - 31 Ocak 2018 tarihleri arasında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerdir.

Bakanlar Kurulunun 2014/6359 sayılı Kararına istinaden, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan; DAP, GAP, KOP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2017/2) gereğince; 2014 yılından beri ahır-ağıl yapımına % 50 hibe desteği uygulanmaktadır.

Ahır-ağıl yapımına % 50 hibe projesine, başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptırmış olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun - keçi kapasiteli aktif işletmesi olan yetiştiriciler başvurabilirler. Başvurular 1 - 31 Ocak 2018 tarihleri arasında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacaktır.