Tutak Ziraat Odası

Tutak Ziraat Odası > Haberler > 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

“Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir.

Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen  Tutak İlçesi muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.”

Tutak Ziraat Odası Başkanı     Muhyettin YILDIRIM