Tutak Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Tutak Ziraat Odası > Haberler > Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

-Toplantıya, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Erzurum ve Kars’ta bulunan 44 Ziraat Odası’ndan Oda Başkanları katıldı

-Bölge toplantısında, çiftçi sorunları masaya yatırıldı. Toplantıların ardından hazırlanacak raporlar ilgili bakanlıklara sunulacak

11.10.2018 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Doğu Anadolu Ziraat Odaları Bölge toplantısı, Ankara’da yapıldı.

TZOB Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Erzurum ve Kars’ta bulunan 44 Ziraat Odası’ndan Oda Başkanları katıldı.

Doğu Anadolu Bölge toplantısında, çiftçi sorunları masaya yatırıldı. Toplantıların ardından hazırlanacak raporlar, ilgili bakanlıklara sunulacak.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, tarım ve hayvancılık konusunda yaptığı değerlendirmenin ardından il temsilcileri söz aldı. Ziraat Odası Başkanları illerin tarım, hayvancılıktaki sorunlarını ve çiftçi taleplerini dile getirdiler.

Toplantıya TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Latif Maskan da katıldı.

Toplantıda söz alan Ağrı’nın Tutak İlçesi Ziraat Odası  Başkanı olarak çiftçi ve  üretici sorunlarına karşı duyarsız olmadıklarını belirten ‘Muhyettin YILDIRIM’  Türkiye  Genelinde gerek hayvancılık konusunda gerek tarım destekleri konusunda bulunduğumuz bu bölge  diğer bölgelere göre devlet desteklerinin ve   hayvancılık desteklerinin bu bölgede daha fazla olması gerektiğini belirti.

Çiftçilerin sorunlarına da değinerek birim alanda alınan verimin daha fazla olması, tohum kalitesinin artması, özellikle sertifikalı tohumun bölgemizde daha fazla yayılması konusunda  açıklamalarda bulundu.